Philips GM-4579B HV probe


GM-4579b

Zij aanzicht

Dit is een oude Philips probe voor hele hoge DC spanningen. Tot 30KV.  Hij was bedoeld voor de  GM7635. Het handvat is van metaal en met de massa verbonden.  Er zit een weerstand in van 875,16 Mega Ohm.  Hij verzwakt 100 keer. De Rin van die meter moet dus 8,84M zijn. Bij een 10M meter geeft hij dus 11,5% te veel aan. Ben met dit soort probes altijd voorzichtig met AC spanning. Ten eerste is heb je daar te maken met top-top waarden. Dus 1000VAC is ongeveer 2800Vtt. Maar met het toenemen van de frequentie veranderd ook de impedantie. Er zitten vaak draadgewonden weerstanden in zo’n probe en dat gaat als spoel werken maar op een bepaald moment gaat de capaciteit tussen de windingen er voor zorgen dat de weerstand als het ware over geslagen wordt.

Deze probe lijkt uiterlijk als twee druppels water op de PM9246 die bedoeld was voor de PM2421. Alleen staat daar bij dat hij bedoeld is voor meters met een Zin van 100M, 10M of 1,2M ( selectable) en die is bij die meter 1000x.

Gebruik ze alleen voor multimeters, niet voor scopes.

GM4579b

bron www.radiodatabase.nl

This entry was posted in Measurement gear, Other measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.