Ruisbron ipv tracking generator

Schema power ruisbron

Dit is het schema wat ik gemaakt heb voor een high power ruisbron. Deze is als alternatief voor een tracking generator bruikbaar. Als je de ruisbron op een filter aansluit dan zie je op de SA de doorlaatcurve van dat filter. Zo kun je dus makkelijk iets afregelen zonder analyser of sweeper. ┬áHet is zo geen vlak en strak signaal maar dat geeft niet. Als je een filter afregelt is dat tenslotte maar een paar KHz tot een paar MHz breed en over zo’n gebied is hij vlak genoeg. Het beste kijk je eerst even wat het signaal is zodat je beter weet wat de demping van het filter is.

0 tot 1GHz voor aanpassing

500-1500MHz voor aanpassing

Door een condensatortje over de verzwakker heb ik de hoge frequenties vlakker en sterker gekregen. Hij loopt nu van 200 tot 1000MHz redelijk vlak.

0-1GHz met aanpas netwerkje

1 tot 2GHz na aanpassing

This entry was posted in measurement projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.