1GHz oscillator zonder smd

Deze oscillator is gemaakt met dubbelzijdig print en wat stukjes printspoor als spoel. Hij diende als LO bij een spectrum analyser experiment.  De trimmertjes zijn keramisch. De weerstanden gewoon standaard met pootjes. De condensatortjes zijn gewoon 1nF met pootjes.

Schema

De oscillator begin op 500MHz maar door gewoon het stripje steeds verder in te korten kwam hij steeds hoger.  De eerste versie stopte bij 1GHz.

1720MHz oscillator

Dit is de tweede variant. Deze heeft een derde strip (via een varicap naar massa) tussen de twee spoelen in. Hij werkt als een soort bandfilter. Deze draait op 1,72GHz. op 5V trekt hij 10mA, op 9V is dat 20mA en is de output behoorlijk hoog. De SA geeft op 5cm inductief gekoppeld al 0dBm aan bij 9V. Het trimmertje is om grof af te stemmen. Hij kan ongeveer 100MHz verstemd worden.

This entry was posted in Radio projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.