Buis operatie

Wat doe je als je een bepaalde buis niet hebt maar wel een alternatief wat niet in het voetje past en ook een ander uiterlijk heeft. Dan opereer je hem en vervangt het binnenwerk. Dit heb ik bij een Murphy gedaan. De eerste RF buis was defect.

Het slachtoffer

Werkwijze:
Je maakt het felsrandje onder voorzichtig los, dan verhit je het buisje waardoor de lijm los laat en kan je het kokertje afnemen. Dan vijl je een klein randje net boven de buisbodem. Een klein tikje en je hebt een glazen bodem met pootjes in je hand. De inhoud knip je weg. Dan maak je van twee oude buisvoeten verloopstukjes door de binnenwerkjes die de pootjes vasthouden met de ruggen op elkaar te solderen. Buisje erin prikken en kapje er weer op. Helaas moest er een klein gaatje in de bovenkant omdat het glazen puntje van de buis anders net te lang was maar dat valt niet echt op.

Van zijn jasje ontdaan

Het glas eraf om de voet te krijgen

De nieuwe buis op de oude voet.

This entry was posted in Radio projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.