Sssssst-superhet met torren

Hier een soort jeugdzonde¬†:lipssealed: . Een zelfontworpen superhet (de superFred) met transistors en FET’s. Deze heeft een ladderfilter met 4 kristallen. Het was een experiment wat nooit helemaal af gemaakt is. Hij werkte wel maar het was een leerproject. Als MF heeft hij 459KHz en 10,7Mhz gehad en ipv een filter heeft er ook een genererende detector achter gezeten. Dat heeft ook nog achter een 459KHz keramisch filter gezeten. Er zijn ook diverse mixers gebruikt. De VFO is de FAS Sterrenburg Wunderhorn met twee FET’s. Schema heb ik niet meer, hij is beetje bij beetje ontstaan met de transistorgroepjes van de bitx als inspiratie. Waarom jeugdzonde, ach ik was toen voornamelijk met buizen bezig. Nu doe ik dat nog steeds ¬†met plezier maar ben ook net zo vaak met halfgeleiders bezig.

SSSSuperhet

This entry was posted in Radio projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.