Standaard condensator gm4353

Dit is een Philips standaard condensator gebouwd rond 1937. Hij zit in een eikenhouten kast en bestrijkt het gebied van 100 tot 1100pF. Er zit een schaalverdeling op van 100-1100 en een tweede van 0 tot 100. Deze was door een vorige eigenaar een beetje gesloopt. Zo’n ding uit elkaar halen is een stuk makkelijker dan hem in elkaar zetten. Er zitten losse kogeltjes met verstelbare cupjes in de vertraging. Daarnaast moet je eerst het zij paneel losnemen en daarachter de verbindingstrips losschroeven anders breken ze af zoals dus bij deze. Hij zit nu weer in elkaar en met de aanwijzingen en een geijkte condensator van Bob van Donselaar (mijn dank) heb ik hem weer kunnen ijken.

GM4353

GM 4353 standaard condensator

Wat foto’s van de binnenkant:

De condensator zelf

Het vertragingsmechaniek

This entry was posted in Calibration gear, Other measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.