Murphy’s

Ik kwam tegelijkertijd in het bezit van twee Murphy’s. Een B41, dat is de lange en midden golf uitvoering en een 62B. Deze laatste doet een stuk lange en middengolf en een stuk kortegolf. 50 kilo omroepdoos want hij bevat geen amateurbanden.
Hij kan wel LSB en USB maar de 40m band is ongeveer 1cm op de afstemschaal en de 20m band ook te klein om bruikbaar te zijn.
Als DX-omroepdoos is hij echter onverslaanbaar. Zowel qua gewicht als prestaties. Het was een aardige klus ze weer werkend te krijgen. De B41 heeft een nieuw baasje gevonden bij een vriend welke graag lange golf luistert en daar is hij niet eenzaam want hij staat naast een racal RA17L.
De 62B is van de nederlandse marine geweest en heeft sinds de demobilisering in een schuur gestaan. Er zat stro in de voedingsruimte, waarschijnlijk een muizennest geweest.

This entry was posted in Receivers. Bookmark the permalink.

Comments are closed.