Een baby ontvanger, de Rees-Mace pye

Deze ontvanger werd gemaakt van 1952-1957 en dekt in 8 bereiken het gebied van 55KHz tot 31MHz. Net als de racal is het een marine set in de zelfde kleur. Alleen dit keer een kleintje. Hij weegt maar iets van 25Kilo en is zeker de helft smaller dan de racal, ook veel minder diep. SSB bestond nog niet maar hij heeft meerdere filterbreedtes en een bijdraaibare bfo dus SSB is prima te ontvangen. Het marinetypenummer is AP100339 en samen met een bijpassende zender vormde ze de type 619 set. Dat hij bij de zelfde functionaliteit veel kleiner is als de racal komt omdat er geen voeding in zit. Die moet extern verzorgd worden. 245V en 6,3V.
Het is een schattig ding om te zien en heeft een laagohmige koptelefoon nodig, terwijl 600 ohm toen eigenlijk gebruikelijk was. De connector links onder is voor de voeding en om hem op de scheeps-omroepinstallatie aan te sluiten en eventueel een externe speaker. Hij wordt ook wel CAT genoemd. Er moet hier nog wel wat aan gebeuren. Er is een band overleden.

Downloads:

Rees Mace 619 Pg 64.pdf

Rees Mace 619 Pg 48.pdf

This entry was posted in Receivers. Bookmark the permalink.

Comments are closed.