Derveaux generateur de bruit, Breedband Jammer?

Ondertussen heb ik de kast voor iets anders gebruikt. Erg veel nut had dit ding niet.

Dit apparaat heb ik in Rosmalen gekocht. De duitse verkoper antwoorde op de vraag wat het was met “geen idee maar de prijs overtuigt u” Dat deed het dus ook. 5 euro is geen geld voor een kastje met onderdelen :-) Ik ben echter wel benieuwd wat het is. Van buiten erg gehavend, van binnen als nieuw.
Er zitten twee 807 buizen in en hij is moduleerbaar met 75 of 500Hz. Er zitten geen kringen in en er zit een enorm relais in wat de uitgang afschakelt.

Hij geeft 1000V afgesloten met 400 ohm en er loopt dan iets van 250mA. Ik kreeg een dreun toen de spanning door het meetsnoer heensloeg en op de SA (met een draadje en verzwakker eraan als antenne) gaf hij een vlak ruisspectrum tot over 1500MHz.

Generateur de bruit Derveaux Paris. Het is een licence CST type ALB 183 nr010

This entry was posted in Signal, pulse, functiongenerators. Bookmark the permalink.

Comments are closed.