Marconi TF995A/3/S signaalgenerator

Niet meer in mijn bezit. Ik heb hem aan een buizenradio verzamelaar zonder meetzender gegeven.

Deze meetzender (de bovenste) is uit de jaren vijftig. Hij heeft wat nieuwe buisjes en kleine reparaties ondergaan maar hij werkt nu erg mooi. Hij kan AM, CW en FM gemoduleerd worden. Zowel extern als intern. Hij loopt ongeveer van 1 tot 200MHz en is akelig stabiel. Er groot en zwaar. Het manual is van een model wat hier op lijkt. Die van mij heeft als extra een MF versterker. Hij is 75 ohm wat toen gebruikelijk was en ik heb er een terminator unit bij gemaakt en een coupler. De ene heeft een 75 en 50 ohm uitgang. De andere gaat van 75 naar 50 ohm. Die heb ik in rosmalen gekocht en waren voor een modernere variant. Die kastjes heb ik voorzien van de voor deze geldende binnenkant.

tf995a2m service manual

This entry was posted in Signal, pulse, functiongenerators. Bookmark the permalink.

Comments are closed.