Philips Griddipper 1958

Deze mooie professionele dipper heb ik van de eigenaar van de http://www.smdshop.nl gekregen. Achterop staat type 9E92717/1 nr 148 datum 4/58. Hij heeft hem een jaar of 25 geleden gekocht op de universteit van Nijmegen. Er was daar een soort surplus winkel waar je afgeschreven universiteit spullen kon kopen. Hij is jaren niet meer gebruikt en hij zocht er een goed plaatsje voor. Ik heb hem open gemaakt, schoongemaakt en alle contacten gepolijst. De elco vervangen en een teerknol en toen langzaam opgestart.
De schaalverdeling is verlicht en boven in zit een kasje met erg mooie spoelen met verzilverde pootjes. De oscillator zit in een aparte trommel met verlengsnoer, de kast zelf bevat alleen de gestabiliseerde voeding. Hij staat akelig precies op frequentie. De grootste afwijking die ik kon vinden in de hogere bereiken was 100KHz, op de lage banden is het minder dan 50KHz tot een paar KHz. Ipv zo’n zenuwachtig trillend wijzertrje wat ook nog eens met de frequentie mee omhoog of omlaag loopt heeft deze een mooie grote gedempte meter. Hij loopt van 2,2MHz tot 400MHz. Opgewarmd is de drift minder dan een KHz.
Erg mooi apparaat waar ik heel blij mee ben.

This entry was posted in Griddippers. Bookmark the permalink.

Comments are closed.