Digitale multimeters

Norma D1216

Deze oosterijkse Norma D1216 heeft 20 jaar in een stal gelegen. Het etui is leer met fluweel. Er zit een manual bij en de originele meetsnoeren. Na een in en uitwendige schoonmaakbeurt doet hij het weer prima.

Oude Norma, helemaal compleet

Fluke 8022

Helaas kan dat niet van deze Fluke 8022 gezegd worden. Ondanks dat hij nog werkt is hij niet bruikbaar meer. Het display is uitgelopen:

Rijp voor de vuilnisbak ? neeeeee !!!!!

De reparatie van de Fluke 8022:

Deze meter blijkt een display aansturing te hebben die gelijk is aan de 7606 welke door Conrad samen met een display verkocht wordt als setje. (SE 6902 3 1/2 cijferig LC-display) Deze heb ik los gekocht en ingesoldeerd met 30 draadjes. Enige probleem was dat de datasheet die ik bij Conrad vond niet klopt. De nok op de display staat aan de kant van pin 20 getekend, hij zit echter aan de kant van pin 1. Kortom, eerst dus geen beeld maar door dat wel wat segmenten aan gingen zag ik dat hij op zijn kop stond. Daarna ging het mis omdat ik de pinnen mee opdraaide wat rare getallen opleverde. Daarna zat het goed maar de meetwaarden klopte voor geen meter. 5.21V werd gelezen als 1.25V. Wat Fluke segment 1 noemt dat heet bij conrad segment 3. Uiteindelijk is het goed gekomen. De rand onder de display van de kast heb ik wat weg moeten frezen. Daarna gecalibreerd met twee hele korte snoertjes. Vandaar dat de meter op de foto met gewone snoeren 0,3mV afwijkt. Verder stond hij over de hele range ruim binnen de specs qua VDC, VAC, stroom en weerstand.

Old Flukes never die :lol:

De draad nachtmerrie

Weer helemaal in orde

Philips PM2517E

De Philips PM2517E True RMS multimeter met zijn twee analoge broertjes ernaast:

De drie zusjes naast elkaar

Agilent U1252A

50.000 count TRMS meter van Agilent. Standaard met mooie probeset, etui en oplaadbare batterij, De display kan twee meetwaarden tegelijk geven, bv frequentie en spanning. Hij kan de rimpel op DC meten, zit een frequentie counter er blokgolfgenerator in. Weerstandsmeting tot 500 MOhm en condensators tot 100 mF. Verder een data log functie die ook zonder pc bruikbaar is. Hij staat naast de Fluke 77III, een meter die ik al iets van 15 jaar heb.

Fluke en Agilent

Naar boven

This entry was posted in Multimeters. Bookmark the permalink.

Comments are closed.