Selectieve voltmeter HP-312B

Een wave analyser , in Nederlands frequentie selectieve voltmeter of meetontvanger is een soort handmatige spectrum analyser. Zoals de HP8407 VNA kon worden uitgerust met meter ipv display, dan moest je wel met de hand sweepen, is dit een spectrum analyser zonder display. Er bestaat zelfs een HP-313A tracking generator voor. Hij gaat tot 18 MHz maar het leuke is dat er een audio uitgang op zit in cw, ssb en AM. Hij begint bij 1 KHz dus ook leuk als lange golf ontvanger. Er zit een soort auto afstemming op. Die locked zich aan het te meten signaal en loopt dus mooi met je driftende oscillator mee. Hij heeft een  -120dBm tot +23 dBm bereik instelbaar in stappen van 10dB. Hij heeft een ingang die tussen gebalanceerd en single ended kan worden geschakeld en je kan kiezen voor diverse impedanties van 50 tot 600 ohm.
Hij weegt ruim 25 kilo en zit tot de nok vol met printplaten.

HP Wave analyser ofwel selectieve volt meter

Hij kan AM, CW, USB en LSB demoduleren. Er zit ook een X,Y recorder uitgang op.

Naast de bnc ingang bestaat er een hoog impedante gebalanceerde probe, de HP-11530A

This entry was posted in network and spectrum Analysers. Bookmark the permalink.

Comments are closed.