Tektronix 545B

Deze De verbeterde versie van de 535A. Er bestaat ook een 545 en 545A. De hoeveelheid buizen afmetingen en potentie tot shackverwarming zijn vergelijkbaar. Hij kan de zelfde plugins aan maar heeft een afgestemd delay systeem wat bij de oude modellen een soort versterker is. Hij kan daardoor over de hele bandbreedte (33MHz) triggeren.
Deze mooie sixties style foto is gemaakt door mede COer , Tidak Ada welke hem voor mij heeft opgehaald bij de gever. De scope was namelijk een gift van een ander CO lid, squant.

De risetime test maakt er ongeveer 40MHz van. Hij triggert echter bijna niet meer boven 30Mhz. Een sinus test geeft op 33MHz 6dB verzwakking. Er zit dus nog wat afregelwerk aan.

De Y versterker is een geval apart:

Verticale versterker 545A

Deze scoop is helaas niet meer in gebruik, De HV trafo was rot, een bekende klacht en ze zijn niet te krijgen. Alleen een amerikaan verkoopt ze nog nieuw gewikkeld met bijenwas voor 100 dollar. Aangezien ze groot zijn en ik niet veel plek heb staat er tegenwoordig een perfecte 547 voor in de plaats en bewaar ik deze voor onderdelen voor de 547.

 

This entry was posted in Osciloscopes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.