vakantie lab

Wat doe je als het een regenvakantie is en het vakantiehuisje een kamer over heeft, juist, solderen Smile

Helaas had ik de freesjes van mijn gewone 230V  dremel meegenomen en die paste niet in de 12V versie, dus dan wordt smd verwerken wat lastig.

SMD manhattan style

Dit wordt overigens een uOhm meter.

Tweede stap:

Stroombron en voeding, beide met spanningsreferenties

Op de kisten staat mijn zendinstallatie. Een Yaesu FT950 met MFJ tuner. Met de VNWA aangesloten ipv de zender zoek ik eerst alle tunerstanden uit. Die zet ik op papier ,dat werkt een stuk sneller. De antenne is een vertical. Een parasolpen met aansluitplaat, 3 stukken tentpijp, een isolator met verlengspoel en daarboven op kan ik tot een stuk of 6 legerantenne delen schroeven. Er zitten 4 radialen van 15 meter aan. Hij is nu resonant op 6,95MHz dus 40 meter gaat perfect.

Het bed als werkblad, echt lang daar zitten hou ik niet vol.

 

In actie

This entry was posted in Other stuff. Bookmark the permalink.

Comments are closed.