SMD pincet probe (DIY)

SMD meetpincet

Om SMD condensators of weerstandjes te meten is een meetpincet wel handig. Deze is gemaakt van twee stroken lexan die met boutjes en twee extra stukjes als opvulling een pincet vormen. Daarna met krimpkous overtrokken zodat ik het verschil tussen hi en lo kan zien. De kabel is afgeschermd en de afscherming zit aan een extra plug. Deze kan ik aarde als afscherming of bij bv de Tek 130 LCR meter op de guard aansluiten. Als ik hem op de Marconi TF1313A gebruik en de mantel op de massa aansluit voegt de kabel 0,5pF toe. Op de Tek niet want die resoneer je gewoon. Daar zit de mantel op de guard aansluiting.

Bouwtekening

Zonder aarde of guard voegt hij 2,5 pF toe. Voor weerstand gebruik je gewoon de zero functie. Je kan hem natuurlijk ook als Kelvin klem uitvoeren.

De punt is gemaakt van sleepcontacten die ik in het Lexan heb gesmolten.

De sleepcontacten

This entry was posted in Homebrew Projects, measurement projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.