Hameg HM-108 7MHz buizen scoopje

Weer een schattig klein scoopje erbij. Een Hameg HM-108 uit 1964.

HM-108 uit 1964

 

Hij heeft een bandbreedte van 7 MHz op 6dB (scopen worden normaal op 3dB opgegeven) Dat is in dit geval 5MHz op 3dB. De tijdbasis is op twee manieren afwijkend. De tijdbasis wordt niet in tijd weer gegeven maar in frequentie en de knop staat op een stip tussen twee waarden.  Met de uitstekende tijdbasis knop kun je dan bv van 10K tot 50K regelen. Geen echt gecalibreerde tijdbasis dus. Vooral ook om dat je om een stilstaand beeld te krijgen niet kan triggeren maar de sync knop en de frequentie knop beide moet gebruiken. Je kan dus geen frequentie meten, alleen golfvormen bekijken.

Eerste pagina manual

De achterkant

Zijkant, de elco's zijn "prominent" aanwezig

De beeldbuis kant

Een paar buisjes, dikke trafo en een handje klein spul, meer heb je niet nodig voor een scoopje Wink

De specs

Het schema

 

This entry was posted in Measurement gear, Osciloscopes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.