Testset demolition MKI (WGP)

De bovenkant van de eikenhouten kist

Deze koffer bevat een weathstone brug, continuiteit test en ontstekingsdraad gloei test.

Hij komt uit de tweede wereldoorlog. Om de juiste ontsteking bij explosieven te krijgen werd hiermee de ontsteek installatie getest. Het ging om een soort platina band waar dmv de G klemmen stroom door werd gestuurd en dan werd de weerstand van 210 ohm steeds met 1 ohm per keer terug gebracht tot hij opgloeide terwijl er op de AB terminals de detonator zat. Zo wist men hoeveel stroom er nodig was om een goede ontsteking te krijgen.

De meetbrug is nog tot op de ohm nauwkeurig. Onderin zit een batterij.

batterijvak

Er zit nog een rolletje band bij en de testsnoeren

In volle glorie.

This entry was posted in Measurement gear, Other measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.