Tektronix 1S2 TDR en 1S1 sample plugin

1S2 TDR sample plugin

Dit is een 4.7 GHz 90pS plugin voor de 5XX serie van Tektronix. Afregeling bij deze units is een drama vanwege de vele fouten in het manual. Waarschijnlijk gebaseerd op het eerste model, sn <1900 maar niet goed aangepast. Veel testpunten horen niet bij de stap of worden gewoon niet genoemd. Het grootste probleem is dat in stap 12 je de sampler uitzet maar er wordt niet gezegd wat er gebeurd en hoe en wanneer hij weer terug moet en zo staan er talloze niet werkende plugins vergeten op planken. Omdat bij een discussie op de tek scopes group er diverse mensen met dit probleem zaten heb ik mijn werkwijze gedocumenteerd in een pdf. Samen met de fotos hieronder hoop ik dat het daardoor wat makkelijker wordt.

Here you find a pdf with the corrections for the original manual

1S2calibrationPA4TIM

De rechter kant

De linker kant

De boven kant

De onderkant

In actie als TDR met een 30 cm stuk airline, open

de step generator 100 ps/div

Dit is de 1S1, een 1GHz sample plugin. Deze is defect. De eerste stap die ik maak bij complexere reparatie is meestal dit soort plattegronden maken. Dat geeft overzicht naast het schema. Scheelt op en neer bladeren  in het manual. De blauwe lijnen geven signaal paden aan.

Van Leonard, ook een Tek verzamelaar kreeg ik deze Tek P6032 cathode volger probe met verzwakkers. Speciaal accessoire voor de 1S1. Hij lijkt erg op de Philips PM9340 probe.

Hele mooie active probe, de  P6032

The P6032 is een high-speed cathode-follower probe. Er zit een miniature triode in. Hij heeft twee connectors. Een voor de stroomvoorziening. Dat is de 4 polige connector. De andere is de 50-Ohm GR connector.  De triode heeft een klein dynamisch bereik, daarom zitten er verzwakkers bij die je op de punt schuift.  Deze zorgen ook voor een verminderde belasting ban de te meten schakeling. De probe is opgegeven voor 850MHz. De probe wordt warm door de triode die er in zit.

bron: http://w140.com/tekwiki/wiki/P6032

 

bron: http://w140.com/tekwiki/wiki/P6032

I also found the Original Tektronix GR-874 probe adapter including the skide-in 50 Ohm terminator. This does not only look like new, it was new.

GR-874  to P6932

GR-874 to P6932

 

In actie

1S1 powersupply

1S1 side

1S1 other side

This entry was posted in Measurement gear, Osciloscopes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.