General Radio GR1800A VTVM

GR1800A voorkant

Deze vreselijk mooie buis Volt meter van General Radio is uit 1948. Ik heb hem gekregen van Hans, en medelid van de NVHR.  Hij heeft hem zelf gerestaureerd en dat heeft hij erg netjes gedaan. Een verslag daarvan heeft in het club blad gestaan.

Het bijzondere van deze meter is dat het signaal niet eerst via een ingangverzwakker gaat. Hij meet AC (peak reading met schaal in rms, tot 500MHz)  en DC spanning tot 150V.  Het kastje is van walnoot hout,

De AC meetkop en accesoires

Boven onder het dekseltje zitten accesoires. Dat zijn verloopjes en een 50 ohm terminator. De AC diodemeetkop hoort een eikelbuisje te zijn. Dat was niet goed meer en is hier vervangen door een niet thermische variant.  De meetkop zit in bussen gestoken die buiten uit komen zodat je ook met gewone meetsnoeren kan meten. Maar je kan hem dus ook naar buiten geleiden door uitsparingen in de kast en direct gebruiken.

De AC terminals

Kijk, Zo horen aansluit terminals er uit te zien, de kwaliteit druipt er van af.
Natuurlijk heeft het apparaat een binnenkant en die is minstens zo interessant en byzonder mooi afgewerkt.

De ene kant

Vanaf de andere kant

Let vooral op de mooie “bordjes” bij elke buis.

De calibratie potmeters aan de onderkant

De voorkant van de folder waarin hij in 1946 werd aangekondigd.

 

This entry was posted in Measurement gear, Multimeter with tubes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.