HP-721A getransitoriseerde voeding

Deze HP met serienummer G240-0887 is de eerste voeding van HP gemaakt met torren. Bedoeld ook om aan schakelingen met torren te werken. Hij heeft stroombegrenzing in vaste bereiken en kan tot 30V/300mA. Voor die tijd , en zelfs nu nog, een heel klein kastje. De prijs was voor die tijd erg stevig, 145 dollar. (in 1955 !!)

Is ze niet schattig 🙂 maar wel +50 jaar oud

De meter op 10V geeft ook precies 10V en dat voor een voeding die ergens eind jaren 50 is gemaakt.  Jim Williams (RIP 2011) gebruikte nog dagelijks zo’n voeding . Hij werd geintroduceerd in 1955. De transistor productie was toen net op gang aan het komen.

Het schema

Functie van de knoppen

van bovenaf

De andere kanten

 

Een stukje van Jim Williams zijn werkbank

This entry was posted in Measurement gear, Other measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.