ESI SR1010 resistance transfer standaard

Een RS1010 in het wild

Dit gewichtige doosje bevat 12 weerstanden een een berg banaan bussen. Leuk een weerstand decade, was niet te duur dus mooi te gebruiken als decade dacht ik in mijn onschuld. Bij nazioeken bleek het hier om heuse precisie transfer standaards te gaan. Je kan ze in serie zetten of parallel. Een doos bevat twaalf de zelfde weerstanden die in serie staan. Per weerstand 4 aansluitingen voor Kelvin metingen. Dmb  hulpstukken kun je er 10 parallel zetten waardoor je R/10 krijgt. Sluit je ze in serie aan krijg je 10R (of een ander veelvoud. Je kan ze testen op verschillende manieren. bv met een nuldetector. De stroom door twee weerstanden moet gelijk zijn. Als je er 2 of 3 hebt is het de vraag welke dan klopt maar als je er 12 hebt wordt het een stuk makkelijker.

Ik heb de verleiding weerstaan om ze open te maken. de gemeten waarden waren namelijk goed. Alle weerstanden waren tot op een paar mOhm gelijk aan elkaar.

Ik heb er vijf. Een 10 ohm, 100 ohm, 1K, 10K en 100K versie. Op de laatste zit het hulpstuk. Ik mis nog een shortbar.

De hele familie

folder

specs

accesoires

Natuurlijk de weerstand getest worden met een precisie instrument, hij klopt

En met wat moderners, nu 10 in serie, weer geslaagd

Old Flukes never die, deze heb ik +15 jaar en nog nooit gecalibreerd

Maar zonder gekheid, je gebruikt ze natuurlijk om je meters te testen en justeren en deze drie zijn geslaagd.  Eigenlijk is het op mijn Solartron veel leuker. Dan zie je 1K met 7,5 digits. Eerst nullen, dan 4 draads aansluiting en software calibratie. Dan staat er 1,000.000.0 op het display. Tenminste zolang je niet beweegt, uitademt of denkt want zelfs je hersengolven verstoort de boel al Tongue out

This entry was posted in Calibration gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.