Tektronix 184 time-mark generator

Tektronix 184 uit 1963

Om makkelijker scopen af te regelen heeft Tek altijd een hele serie hulpmiddelen gemaakt. Deze time-mark generator is er daar een van. Hij geeft een sinus van 500MHz, 100 MHz, 50 MHz en 20 MHz. Daarnaast smalle pulsen die , wanneer je een tijdbasis van het zelfde getal kiest, iedere vertikale gratitude streep een marker neerzet. deze loopt heel steil omhoog maar minder snel omlaag. Hierdoor zie je hem beter. Maar het mooie is dat je een trigger uitgang hebt waarbij je bv om de 10 of om de 5 pulsen kan triggeren. Zo kan je bij zoomfuncties en delay de marker op zijn plaats houden.

De binnenkant

Dit is de onderkant van het apparaat wat heel makkelijk uit zijn huis te verwijderen is. Die geul bovenin schuift over een geleider waarover je hem vanaf de voorkqnt naar buiten schuifet als een soort plugin en voor zit een schroef aan om hem te vergrendelen.

de bovenkant met kristal oven

Dit is de bovenkant. Dat groene buisje naast de elco’s is de 10MHz oscillator oven. ┬áBoven op het plaatje met de 500MHz oscillator staat het bouwjaar, 1963. Hij is bijna helemaal getransitoriseerd. Maar als je goed kijkt zie je wat buizen zitten. 2 aan de bovenkant en twee aan de onderkant. Dat zijn Nuvistors. Buisjes van metaal. De missing link tussen buizen en transistors. Ze zitten onder die zwarte kapjes.

In de filter staat NEW , de folder is uit 1966 maar de mijne is gedateerd op 1963.

Uit de 1966 folder

This entry was posted in Calibration gear, Measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.