Low budget Kelvin klemmen

Voor 4 draads weerstands meting heb je kelvin klemmen nodig. Twee draden worden gebruikt om stroom door een weerstand te sturen en twee draden om de spanningsval over die weerstand te meten. Elke klem heeft twee contact. Een stroom (source) contact en een meet (sense) contact.  Deze klemmen hebben dus van elkaar geisoleerde bekken en zijn erg prijzig.

Twee ex-wasknijpers

Dit is de lowbudget versie. Twee waskijpers, 4 koperen plaatjes, hotglue, krimpkous, 4 banaan stekkers en een stuk 4 aderig kabel.

Ondanks dat ze er heel massief uit zien zijn de plastic wasknijpers niet het meest solide constructie. Het plastic is hol dus ziet er van opzij heel dik uit. Deze ruimtes heb ik met hotglue opgevuld. Daarna krimpkous erom heen voor het uiterlijk en meer grip.  De contacten zijn gemaakt van koperen revetjes.

Bouwtekening 1 knijper

This entry was posted in Homebrew Projects, measurement projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.