HP 545A logic probe

HP 545A

Een logic probe ontstond in de tijd van de opkomst van de logic IC’s zoals 74, 40 en 45 serie.  Poorten die functioneerde als logic gate met namen als nand, and, nor, or, xor, counters, flipflop enz . Met een scoop heb je vaak een trigger probleem. Het zijn immers vaak geen repeterende signalen. Met deze probe zie je of een poort hoog of laag is of er tussen in hangt en  dan meestal defect is. Er bestond ook een complete set van. Deze had ik bijna een in de collectie, compleet met manuals en accessoires maar ik bleek net te laat.  deze set had hele leuke opties zoals een adapter waar je een zelfde IC als het verdachte op kon zetten en dan een klem over het verdachte iC en de adapter zag dan of het IC nog goed was. Ook zat er een current tracer en een signaalgever bij. Erg mooi en ik hoop er nog een keer een te vinden.

Er waren meer logic probes in die tijd. Tegenwoordig min of meer verdrongen door de logic analyser. Dit is een Monacor:

Een "budget" alternatief voor de HP

Ook Fluke had zo’n set.

een stukje uit de folder

This entry was posted in Measurement gear, Other measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.