Ombouw van een Delta 24-10 voeding naar lab-voeding

De Delta 24-10 heeft eigenlijk op wat “kleinigheden” na alles in zich om als heel goede lab voeding te fungeren. Die kleinigheden zijn het compleet ontbreken van aansluitbussen, instelpotmeters en stroom en spanning aflezing.

Het is een HF bestendige goed gefilterde schakelende kortsluitvaste  voeding met sense aansluiting. Hij kan 0-29V leveren en 0-10A. De stroom en spanning zijn instelbaar door middel van 20 slags instelpotjes aan de binnenkant. Een ledje aan de voorkant geeft aan of hij werkt. Gaat hij in begrenzing dan gaat het ledje uit.

Ik heb aan de achterkant de twee dikke aansluit bouten weggehaald en daarvoor in plaats twee zware banaanbus houders gemonteerd.  Er een aan/uit schakelaar op gezet en het LEDje naar voren gebracht. Verder de instelpotjes verwijderd en 10 slag-potmeters in het paneel gemonteerd wat nu dus als voorkant fungeert. Intern zit een 0,003 Ohm shunt dus stroommeting was niet makkelijk. Boven op het huis zitten twee Gossen meters gemonteerd waar ik nieuwe schaalverdelingen voor geprint heb. De stroom meter heb ik inwendig aangepast voor een grotere gevoeligheid. Achterop beide meters zitten twee 20 slag burns instelpotjes voor de ijking. Helaas zijn de meters niet verlicht maar het voordeel van analoog is dat ze geen hulpspanning nodig hebben. Dat houdt het apparaat compact. Als laatste heb ik er 4 rubber pootjes onder gemonteerd want de ventilatie is door de meters natuurlijk al minder dan zonder en zo kan er veel lucht van onder in.

Op de foto staat hij als stroombron ingesteld en brandt er een ledje direct op de voeding Maar een 10A voeding met een 10 slag potmeter is niet heel subtiel de eerste mA’s. ik draaide de potmeter een haartje verder en poef zei het ledje.  Als je de snoeren kortsluit loopt er 10A en dat kun je met de stroom begrenzing dan heel mooi lineair terug regelen tot 0.

delta 24-10 ombouw

Niet mooi, wel vreselijk goed en functioneel

This entry was posted in Homebrew Projects, measurement projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.