Dubbele lab-voeding van Circuits Online

Deze door de Moderators Henry-S en MAH ontworpen voeding is verkocht als kit op de beurs in Rosmalen. Ik sta daar ieder jaar ook als standbemanning en aangezien de genoemde heren weten waar ze het over hebben, had ik wel vertrouwen in het ontwerp en heb twee kitjes gekocht. Van Sine, ook een CO moderator en mede standlid kreeg  ik 4 LED modules op basis van de 7107 van intersil. Dit in LCD versie werd door Fluke ooit gebruikt als basis van een multimeter.

Deze voeding is is qua stroom en spanning regelbaar en is ook als regelbare stroombron te gebruiken. Ik heb een 10 slag pot gebruikt voor de spanning. Hij kan 0-30V en 0-1,5A leveren. DMV extra tip122′ s parallel kan hij nog uitgebreid worden naar ongeveer 6A. Ik heb echter al een paar zware voedingen dus de mijne is gewoon 2×1,5A. Er komt misschien nog een keer een setje 122’s bij. De rechtse trafo’ s is meer dan 300VA.

De binnenkant.

De voorkant

Op de foto staat de rechtse als stroombron. Er hangt een LEDje aan wat nu gemarteld wordt met meer dan 100mA. Ipv rood wordt hij bijna geel maar hij bleef heel Tongue out

This entry was posted in Homebrew Projects, measurement projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.