Pulsen clippen met diodes

Pulsen clippen. De pulsgenerator voor TDR gaf een puls van 1,6V. Dat werd zo de SA ingestuurd (via verzwakkers) en ook via twee antiparallel bat85 dioden en een 10 Ohm in serie (had even niets anders om die diodes aan te hangen)

Wat bij een ruisbron dus werkt, dmv antiparallel dioden en signaal “afknippen” werkt bij een puls niet. Op de scoop wordt het signaal mooi van 1,6V naar 0,65V (dat is direct in de 1Mohm ingang als referentie gemeten) gebracht en uiterlijk veranderd er weinig. De generator staat dan in het 3V moeten bereik. Zet ik hem op het 10V bereik dan gaan de diodes flink aan het mixen en ontstaat er een heel scala aan pulsen, op de SA wordt het dan echt een zooitje.

Deze is met de SA in 3MHz BW en je ziet hier 0-1Ghz. ref.level De pulsen zijn hier lang en er zit veel tijd tussen ivm TDR meting

Deze is dan met de dioden, er vind nauwelijk nivellering plaats.

Dit is met een veel kortere tijd tussen de pulsen. Het gaat meer richting blokgolf. Nu ook 0-500MHz in beeld

Deze weer met de dioden.

This entry was posted in Experimental measurements. Bookmark the permalink.

Comments are closed.