simpele vervanger voor AVO8 batterij maken

In de AVO 8 zit een moeilijk verkrijgbare 15V batterij. Deze is nodig voor weerstandmeting in het hoge bereik. Een hele simpele manier om hem duurzaam te vervangen is het gebruik van de alom verkrijgbare lithium knoopcellen. Ze zijn 3V en hebben een hele lage zelfontlading. Ideaal dus voor deze toepassing.

bouwtekening

Er staan geen maten bij. Die worden bepaald door je batterijen en de AVO.  Er zijn verschillende batterijvakjes. Maar dat wijst zich zelf en komt niet heel precies. De 5 batterijen heb ik in een stukje krimpkous gestopt zodat het een batterij werd. De PCB heeft wat gleuven om kortsluiting tussen plus en min te voorkomen en ik heb twee vias gemaakt anders staat de spanninh niet op de buitenkant. Voor het mooie zou je een houten batterij kunnen maken met deze cellen erin verstopt en dan het label van de originele erop heen. Maar dat hoeft voor mij niet. Als hij maar weer goed werkt.

De vervanger en het origineel.

This entry was posted in Homebrew Projects, measurement projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.