Arduino experiment

Dit is een klein programma wat de spanningsval over een diode meet en de stroom aan geeft die er doorloopt. Zeg maar heel veel werk om een LED of diode te testen. Maar leuk als programmeer oefening. Hij zegt of het een LED, een short, een open, een silicium of gemanium diode is.

De Arduino is een ontwikkel kitje op basis van een Atmel processor en wordt geprogrammeerd in C. Maar erg gebruiksvriendelijk. Je maakt na een middagje spelen al programma’s. Niks geen ingewikkelde commando’s. Alle pinnen hebben een nummer wat op het board staat, dat is dus niet het Atmel nummer. En wil je bv pin 2 lezen dan is het gewoon digitalRead(2), gebruik je een van de analoge poorten op een sensor dan wordt het analogRead(2) en dat geeft een waarde tussen 0 en 1023. Iets op een LCD schrijven is uit het gebruiksvriendelijke open source pakket een library importeren die liquidCrystal heet, een variabele lcd aanmaken en dan bv lcd.print(“tekstje”). Een kind kan de was doen. Erg handig voor Digibeten zoals ik.

Arduino testboard

Rechts zie je een Rode LED branden en die wordt gemeten door dit brouwsel. Het resultaat staat in het display.

This entry was posted in Other projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.