“Numitron” klokje

Dit klokje is gemaakt met de software van de site van Jon Stanley, waar ook de software staat.http://www.electronixandmore.com/projec … index.html

Ik had een stel 3015F incandescent display’s gehad. Een soort mix tussen led en nixie. Ze werken op 5 volt en zijn familie van de numitron. Het klokje geeft de cijfers achter elkaar weer. Dus 21:15 is eerst een 2 dan een 1 waarbij de uur led oplicht, dan weer een 1 en daarna de 5. Dan een paar seconde niets en hij begint weer opnieuw. Met een drukknop stel je de tijd in. Gewoon als het gewenste digit in beeld is de knop in drukken tot hij goed staat. Als je hem start met de knop in dan start de zelftest en gaat hij tellen van 0-9

klokje

Het schema

This entry was posted in Other projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.