Experimenteer voedings centrum

Ik was het gedoe met losse variac’s scheidngstrafo’s zat. Ik had een 500V voeding, gekocht op een beurs, die zo belabberd in elkaar zat dat het gevaarlijk was. Dat alles zit nu in een 19″ rack. De hoogspanningsvoeding zit nu achter de variac en scheidingstrafo. Hierdoor is hij regelbaar. Tussen variac en scheidingstrafo zit een gloeilamp welke door een schakelaar overbrugt kan worden. Dit als stroombegrenzing en kortsluit beveiliging. Er zit een stopcontact voorop. Daarmee kan ik de variac/scheidingstrafo alleen gebruiken.
Verder heeft hij een 200VDC, 2x 6,3VAC, 12VDC en 35VDC, deze laatste moet regelbaar worden. De hoogspanning is regelbaar van 0-1200VDC.

De voorkant

Normaal staat hij onder een plank achterop mijn werkblad waardoor de bovenkant afgedekt wordt.

De bovenkant

This entry was posted in measurement projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.