Video modulator

Mijn eerste ATV experimentje. Een AM modulatortje. Er hangt een oude bewakingscamera aan. Het TVtje staat beneden. De modulator haalt dat op eigen kracht net.  Hij zit voor de foto even via een cai versterker aangesloten. Het is nog niet echt gefilterd of eigenlijk helemaal niet. Ik had geen 27MHz kristal wat wilde aanslaan dus ik heb er zomaar wat geprobeerd. Deze deed het maar er stond geen waarde op. (hij draait ergens rond de 15.3MHz) . De schakeling in een harmonic converter dus hij zendt op iedere harmonische en dat zijn er veel. De modulator zit ergens rond de 290Mhz voor de eerste keer en ik ontvang hem hier rond de 560MHz. Maar hij zit nog veel hoger. Op de SA zie ik hem tot rond de 1GHz . De output is -20dBm (draaggolf) in 50 ohm ofwel 70mVrms.

Het schema komt uit een oude electuur uit 1985. Het is zichtbaar op de monitor.

Eerste test

De schakeling

Het schema

L1 en L3 zijn RFC’s gemaakt van 3 windingen op een heel klein ferriet buisje. L2 is gewikkeld op een verstelbaar ferrietspoeltje.  De tor is een antieke Philips die een Ft van 1,6GHz heeft. De schakeling trekt ongeveer 15mA bij een stabiele 5V.  Zet VR1 zo dat je net wat ziet zet daarna VR2 zodat je een zo goed mogelijk beeld krijgt.  Zet VR1 wat verder of minder ver en verzet VR2 weer tot je het beste resultaat krijgt.

This entry was posted in Radio projects. Bookmark the permalink.

Comments are closed.