Thunderbold GPS-CO tijdstandaard

Van Rene, PA1RBE, kreeg ik als verjaardagskado een Thunderbold GPS gecontroleerde oscillator. (bedankt Rene )

De Thunderbold is via een serieel interface te koppelen aan een PC en via software kan dan de deviatie wordt bekeken tov de tijd. Maar ook de temperatuur van de oscillator, satelliet lokaties, stuurspanningen en als bonus de absolute tijd. De Thunderbold heeft ook een 1pps uitgang, die geeft iedere seconde een puls. Hij heeft een half uurtje nodig om te stabiliseren. De foto is genomen nadat hij een uur of 6 heeft aangestaan. De afwijking is nu 8,4×10⁻¹³ (0,0000084 Hz)
Gelijk alle counters getest. De philips welke je boven in de foto zit stond al die tijd strak op 10MHz. De output is een sinus met een amplitude van 2Vtt. Het is een erg schoon signaal. De tweede harmonische zit ongeveer -50dBc, en daarna nemen ze snel af.
Het is het kleine witte kastje. De voeding is +5V, +12V en -12V

Thunderbold in actie

Het is dat kastje wat onder in beeld ligt. Op de  Philips counter boven in beeld zie je de frequentie. Maar hij kan dus ook aan de PC:

Lady Heather software

This entry was posted in Calibration gear, Frequency measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.