Tektronix 067-0542-99 calibration fixture

067-0542-99

067-0542-99 calibraion fixture

Deze Tektronics AC calibrator is bedoeld om  scopen te calibreren. Hij geeft een amplitude gestabiliseerd signaal. Hij kan van een paar mV tot 100Vtt een schone sinus geven. Deze heeft een aantal vaste standen. Deze corresponderen met de V/div van een scoop en hij geeft in die stand 5 divisies signaal. maar is daartussen traploos instelbaar. Hij gaat van 10Hz tot 1MHz
Er zitten een stuk of tien torren in, germanium, net als bij buizen zit de tor boven het chassis en de aansluiting er onder. Er zitten ook twee buizen in. De amplitude regeling stond wat te dansen maar nu is alles weer perfect afgeregeld. Het lijkt een klein ding maar er zit nog een ongeveer 35 cm lange bekende blauwe tek kast achter

De nummering 067 en 99 betekenen: indoor use. Dat wil zeggen dat hij niet voor de verkoop werd gemaakt maar voor intern gebruik. Meestal bij ontwikkeling. Deze komt bij iemand vandaan die jaren lang bij Tek in NL heeft gewerkt.

Bij de afregeling heb ik wat foto’s gemaakt met afregelpunten:

Onderkant

Bovenkant

Hieronder een copy van het interne “manual” van Tek zelf. Ik heb de schema’s ook nog op een hogere resolutie.

067-0542-99

This entry was posted in Calibration gear, Measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.