Tektronix 577-177 curvetracer

Dit is de Tektronix 577 mainframe met 177 curvetracer plugin. Deze kan halfgeleiders zoals FET’s, torren, diodes, zeners, trystors enz testen met spanningenen tussen de 0 en 1600V en stromen tot 20A. Verticaal geeft hij de stroom met een resolutie van 0,2 nA/div tot 2A/div Voor hele grote stromen kunnen er kelvin metingen worden gedaan. Je kan er ook electromotoren, relais en condensators mee meten. En ook de capaciteit van halfgeleiders. Ideaal om een transistor of FET optimaal in te stellen, torren te testen of te matchen. Ook bruikbaar als je twijfelt aan een transistor, veel mensen denken dat een transistor heel of stuk is maar het komt ook voor dat ze half kapot zijn. Het heet niet voor niets een halfgeleider Wink Ze halen dan niet meer de specs uit het datasheet en dat kan soms hele rare fouten opleveren. Ik heb dat al een paar keer gezien.
Nadat ik het complete manual kreeg heb ik hem helemaal opnieuw afgeregeld.

Onder de DUT houder zit een nest bananen bussen om meetsnoeren in te steken voor grotere componenten. Hij werd geleverd met de twee accessoires op de foto, Tim en IreneĀ Cool

Tektronix 577

Tektronix 577 curvetracer

Een transistor onder test

Een Led onder test

This entry was posted in Bridges and component testers, Other measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.