SWR meters

Dit is de HP415E swr/power meter. Deze was gestuiterd en de vorige eigenaar gaf hem weg. Die woonde alleen in de USA dus de 415 ging op reis. Na ongeveer twee weken was hij hier en ging de operatie tafel op. Hij is kompleet met splinternieuw uitziend manual en was in gebruik bij de Bell Labs.
(Mark, thanks, you see it is almost as new again.) Hij functioneert na wat afregelwerk weer als vanouds. Er kan een bolo meter op aangesloten worden of een kristal detector. Het bereik is 70dB in 10 en 2dB stappen. Maar hij is relatief. Je moet dus eerst een referentie instellen. Gevoeligheid 0,15uVrms bij 130Hz bandbreedte. De precisie is 0,05dB bij 10dB/step en in expanded mode 0,02dB. Hij meet 1000Hz. Het meetsignaal is dan een blokgolf met 1KHz gemoduleerd. Dan wordt met een square-law detector het signaal gemeten. bv met de hp423B high output impedance detector welke ik ook heb. Maar er kan ook een bolometer op.

HP415

Dit was het uitgangspunt

HP-415e

HP-415e na reparatie

Het gelijmde achterstuk van de vernierknop

Close up. Ik heb kneedbaar metaal en epoxy gebruikt

 

Stukje uit een benchbrief

This entry was posted in Other measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.