FT101e met FL2100 lineair

Deze 101e is splinternieuw en heeft nog nooit aangestaan. Hij staat aangesloten op een lineair uit de zelfde tijd. (de FT101e werd geintroduceerd in 1975) Hij heeft wel wat modificaties ondergaan en is voorzien van 811a buizen. Daardoor komt er minder uit. Let er op dat men bij buizen over PEP input spreekt. Dat is niet wat er uit komt. 1200W PEP input komt in de praktijk op 600 tot 900W output uit afhankelijk van het rendement. Ik heb nog niet gemeten wat de 811’s doen. Ze staan ingesteld op een lagere anodespanning dan de originele buizen.

De bierpul boven de lineair wordt gebruikt om de antenne connectors in te hangen als ze afgekoppeld zijn :lol:

Ik heb een pdf van de manuals van zowel 101 als 2100. Veel info over FT’s is hier te vinden http://foxtango.org/foxtango001.htm

This entry was posted in Transceivers. Bookmark the permalink.

Comments are closed.