Sommerkamp FT-201

Naast de FT-101e is er ook nog een FT-201 gemaakt. Een beetje een zwart schaapje. Het is een budget uitvoering van de FT-101e. Er zijn een aantal veranderingen tov de 101 doorgevoerd om hem goedkoper te maken. Het prijsverschil scheen echter klein te zijn geweest waardoor men al snel voor de 101 ging. Hij is net als de 101e goed voor iets van 130W
Veschillen:
– De modules kunnen er niet zoals bij de 101 even worden uitgetrokken. Ze blijven met draad vast zitten.
– De preselectie heeft een varco met vaste spoelen ipv omgekeerd.
– Alle kristallen zitten gesoldeerd ipv op voetjes
– Er is geen 160 en 11m band
– De schakelaars zitten nog lastiger bereikbaar ivm service als bij de 101e.

Luister technisch is de 101e zijn meerdere maar deze set is zeker niet slecht. Deze set komt uit een erfenis en is zover bekend altijd van PAØHVG (SK) geweest. Hij zag er keurig uit en is altijd netjes behandeld. Hij stond zelfs onder een doekje als hij niet gebruikt werd. Hij werkt erg goed maar ik denk dat hij wel aan nieuwe eindbuisjes of een afregeling toe is want op 20M komt er een stuk minder uit dan op 40 en 80m.

Manual van de FT201: FT-201 Manual.pdf

This entry was posted in Transceivers. Bookmark the permalink.

Comments are closed.