SEM25 (26-70MHz FM leger TRX)

Mijn enige surplus transceiver. Een set van het duitse leger. Ik heb er een voedings verdeler en antenne tuner bij. Een set uitgerust met buizen en doet 15W. Aangezien ik nog geen voedingskabels heb en geen voeding heb ik hem nog niet echt gebruikt.
Hij maakt FM en werkt met kanalen van 50KHz breed. Deze worden electro-mechanisch versteld. Als je aan de kanaalknop draait wordt er intern verstemt door een motor en tandwieloverbrenging. Er komt dan een ratelend en gierend geluid uit tot hij klaar is. Dat is best grappig.
De antenne tuner loopt dan ook mee. Die moet per kanaal wel worden voorgeprogrammeerd met speciale apparatuur. Naast de SEM staat nog een EM25. Dit is alleen een ontvanger.

348_SEM25_EM25_Manual.pdf

This entry was posted in Transceivers. Bookmark the permalink.

Comments are closed.