Frequentie teller FR4/U

Een groot lomp ding met enorm veel buizen. Erg mooi gebouwd. Er zit een boek in een laatje met aluminium kaft met frequentie tabel.

Dit komt uit de tijd dat we nog niet de luxe van digitale frequentie tellers hadden. Dit was serieus veel werk.
Je voert het te meten signaal in. Draait aan het ding tot het beeldbuisje een circel toont. Dan is de oscillator in fase met het te meten signaal. Dan zoek je de waarde op in de tabel. IJkt het ding aan de hand van de info onderaan de bladzijde. Doet de hele riedel opnieuw en leest dan de frequentie tot op de Hz af. Kost grofweg een half uur als je dat niet regelmatig doet. Maar hij is erg zeldzaam. Met dit soort apparaten werden vaak weer andere gecalibreerd. Het boek wat erbij zit werd per apparaat met de hand gemeten en bepaald.

FR4/U

FR4/U frequentie meter

This entry was posted in Frequency measurement gear. Bookmark the permalink.

Comments are closed.